JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Guličev memorial 2017

Ugodne vetrne razmere omogočile po 8 plovov na Guličevem memorialu 2017.

V organizaciji JK Jadro Koper je med 28.4. in 30.4.2017 potekal Guličev memorial, ko smo tudi poimenovali tradicionalno Prvomajsko regato, ki jo že dolga leta organizira naš jadralni klub. Ugodne vetrni pogoji so vse tri dni vladali v Koprskem zalivu, tako da smo v petek najprej izvedli prve tri plove kriterijske regate za razred Optimist, v soboto pa so se najmlajšim jadralcem pridružili še njihovi malo starejši kolegi v razredih Laser Radial in Laser 4.7. V soboto in nedeljo smo tako izvedli še pet plovov za razred Optimist in osem plovov za razrede Laser.

Zmagovalec v razredu Optimist je postal Daniel Cante (JK Izola), na drugem mestu je regato končal prvi kadet Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), tretje mesto pa je zasedel Gašper Strahovnik  (JK Pirat Portorož). Peto mesto je kot prvo dekle zasedla Alja Petrič (JK Jadro Koper), ki sta ji sledili še druga in tretje uvrščena v konkurenci deklet Catarina Sedmak (JK Izola) in Celestina Sabadin (JK Pirat Portorož). Stopničke med kadeti sta dopolnila še Valentin Štravs (JK Jadro Koper) in Maj Petrič (JK Jadro Koper). Naš klub je tudi med kadetinjami osvojil kar dva pokala, saj je prvo mesto osvojila Tarin Pečar (JK Jadro Koper) pred Liso Vucetti (Società Velica di Barcola e Grignano) in Zalo Vidmar (JK Jadro Koper).

V razredu Laser 4.7 je med osmimi tekmovalci prvo mesto osvojil Klemen Petrovič (JK Jadro Koper) pred klubskim kolegom Janezom Zabukovcem (JK Jadro Koper) in Luko Lovričem (JK Burja Izola). Najboljša med dekleti je bila Maja Žibert (JK Ljubljana).

Med jadralci v razredu Laser Radial je prvo mesto osvojil Taš Kolman (JK Burja Izola) pred Martinom Peterneljem (JK Jadro Koper). Tretji je bil Nicolo Kravanja (JK Burja). Četrto mesto in prvo med dekleti pa je osvojila Valentina Baruca (JK Jadro Koper)

Rezultati:

Optimist

Laser 4.7

Laser Radial

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.