JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

29er EuroCup Slovenia – tretji dan

Tudi tretji dan 29er EuroCup-a so bili vetrovni pogoji dovolj ugodni, da so bili uspešno zaključeni štirje plovi in je predvideni program zaenkrat popolnoma izpolnjen. Veter je tudi v soboto pretežno pihal iz vzhodne smeri s hitrostjo okrog sedem vozlov.

Tretji dan sta najboljše odjadrali Poljakinji Lewandowska in Zmudzinska, ki sta trem zmagam v posameznih plovih v prvih dveh dneh dodali še tri zmage tretji tekmovalni dan in imata tako po odjadranih dvanajstih plovih 18 točk in vodita v konkurenci deklet, imata pa tudi v absolutni konkurenci najboljši rezultat. Madžara Kis-Szolgyemi – Juhasz, ki sta tako prvi kot drugi dan zaključila z istim številom točk kot Poljakinji, sta danes svoj rezultat poslabšala, saj sta bila v desetem plovu diskvalificirana, v dvanajstem pa sta prehitro štartala in zato po tretjem dnevu zaostajata za deset točk. Madžara sta še vedno vodilna v konkurenci fantov in mešanih posadk.

V konkurenci fantov in mešanih posadk sta druga Mahnke – Schwanebeck, tretja pa Italjana Ceruti – Ceruti.

V konkurenci deklet sta se po današnjem dnevu na drugo mesto prebili Slovenki Petič – Sedmak, ki imata pred tretjo, italjansko dvojico Belomi – Conti, štiri točke prednosti.

Ostale tri slovenske posadke: Filipič in Pečar sta med dekleti na devetem mestu, Dujmovič Šterpin in Petrič sta na štirindvajsetem mestu med fanti, Al-Dilaimi in Štravs pa na tridesetem mestu med fanti.

Vremenska napoved za četrti, zadnji, dan regate napoveduje burjo že zjutraj, zato se je regatni odbor odločil, da bo prvi opozorilni signal ob 9:00, prav tako pa so se odločili, da bodo tudi zadnji dan poskušali izpeljati štiri plove.

Skupni rezultati po treh dneh so na voljo na spletni strani, fotografije na spletni strani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.