JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

29er EuroCup Slovenia

Posadka Petrič-Sedmak zasedla tretje mesto v ženski konkurenci

V Kopru je od četrtka, 6.4. in do nedelje, 9.4 v organizaciji jadralnega kluba Jadro Koper potekala jadralna regata za evropski pokal v mladinskem razredu 29er, ki se ja zaključila uspešno, saj je posadka Petrič – Sedmak zasedla tretje mesto v ženski konkurenci.

V koprskem zalivu se je štiri dni na morju merilo 84 dvočlanskih posadk oziroma 168 jadralcev iz 11 držav. Vremenski pogoji so bili vse štiri dni zelo raznoliki glede smeri, od maestrala do burje, ter jakosti od 7 do 20 vozlov. Ugodne vremenske razmere so omogočile, da so bili vsak dan izpeljani 4 plovi, skupaj 16.

Poljakinji Lewandowska in Zmudzinska sta bili nepremagljivi in sta vse dneve vodili v ženski konkurenci ter regato zaključili tudi z najboljšim rezultatom med vsemi posadkami. Drugo mesto sta si prijadrali Italijanki Bellomi – Conti. Naša slovenska posadka Petrič-Sedmak je še včeraj zasedala drugo mesto, vendar je danes v zadnjih dveh regatah odstopila zaradi strgane škote in zaključila regato na tretjem mestu.

Na prvem mestu v konkurenci moških in mešanih posadk pa je na prvem mestu prišlo do zamenjave, saj sta vodilna skozi vse tri dni danes jadrala s preveč napakami in sta tako izpadla iz prve trojice. Zmaga je tako odšla v Nemčijo posadki Mahnke – Schwanebeck, druga je bila ravno tako nemška posadka Hamm – Hamm, tretja pa Italjana Bartolozzi – Rizzi.

Ostale tri slovenske posadke: Filipič in Pečar sta regato med dekleti končali na desetem mestu, Dujmovič Šterpin in Petrič sta na devetnajstem mestu med fanti, Al-Dilaimi in Štravs pa na tridesetem mestu med fanti.

V jadralnem klubu Jadro Koper so regato za razred 29er organizirali drugo leto zapored. K odlični izvedbi je poleg neutrudnih organizatorjev svoj delež prispevalo tudi vreme, saj se je regata odvijala gladko, brez prevelikega čakanja na ugodne in enakovredne pogoje.

Končni rezultati so na voljo na spletni strani

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.