JK Jadro Koper

The best sailing club in town

NewsPhoto

Luka zmagal na EurILCA Europa Cup Slovenia 2023

V Kopru je od petka, 24. marca, do nedelje, 26. marca, v organizaciji našega kluba potekala jadralna regata za evropski pokal v olimpijskem razredu ILCA 7 za moške, olimpijskem razredu ILCA 6 za ženske in mladinskem razredu ILCA 4, ki se ja za naš klub zaključila več kot uspešno, saj je Luka Zabukovec temu, da je še mladinec, v ILCA 7 zmagal v članski konkurenci (in v konkurenci jadralcev U21 ter U19). Tudi drugi naši jadralci so dobro odjadrali (rezultati), in so dosegli naslednje rezultate: Matej Valič (JK Jadro, 4. mesto. ILCA7), Lana Vidmar (7. mesto, JK Jadro, ILCA6 ženske), Zala Vidmar (9. mesto, JK Jadro, ILCA4 dekleta), Val Mario Colarich (JK Jadro, 24. mesto ILCA6 moški).

Poročilo o regati

V koprskem zalivu se je tri dni na morju merilo 143 jadralcev, od tega je bilo 26 jadralcev razreda ILCA 7, 60 v razredu ILCA 6 in 57 v razredu ILCA 4. Kljub temu, da so bili vse tri dni vremenski pogoji nestabilni in je veter večkrat na dan zamenjal smer, je regatnemu odboru uspelo izpeljati skoraj celoten predviden program. Izpeljanih je bilo vseh predvidenih osem plovov za razred ILCA 7, za razreda ILCA 6 in ILCA 4 pa sedem od predvidenih osmih.

Prvi dan je na polju prevladoval jugozahodnik; v soboto se je en plov odjadralo po jugozahodniku, kasneje pa še dva po vetru, ki je prihajal bolj s severovzhoda in vzhoda. Zadnji dan je bilo na ugodne pogoje potrebno počakati do štirinajste ure, ko se je zopet dvignil jugozahodni veter, ki je omogočil lep zaključek jadranja v sončnem vremenu.

Z organizacijo regate so bili zadovoljni tudi predstavniki krovne evropske zveze EurILCA, saj so predlagali, da za regato kandidiramo tudi v naslednjem letu, ne glede na to, da se praviloma to regato lahko organizira na dve leti.

EurILCA Europa Cup 2023 Slovenia je tako uspešno zaključen, našim jadralcem in ekipam pa čestitke za odlične uvrstitve, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.