JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Odlični rezultati mladih jadralcev iz JK Jadro na Youth World Sailing Championships Oman 2021

Na jugovzhodni obali Arabskega polotoka je potekalo 50. Youth Sailing World Championships na katerem so mladi jadralci JK Jadro odlično nastopili in domov prinesli kar dve medalji.

Luka Zabukovec si je drugo mesto v razredu ILCA6 (s samo eno točko zaostanka za prvim) zagotovil z odličnim nastopom in prvim mestom v zadnjem plovu. S tem je nadgradil konstanto jadranje v ospredju flote 50 jadralcev, saj je pred tem v osmih plovih dosegel šest uvrstitev med prvo peterico jadralcev.

Alja Petrič in Katja Filipič sta v trinajstih plovih jadrali zelo konstantno in ob tem dosegli tudi dve prvi, drugo in dve tretji mesti. Na ta način sta se z udobno prednostjo pred četrto posadko uvrstili na tretje mesto in osvojili bronasto medaljo.

To je fanstastičen zaključek odlične sezone v kateri je Luka že osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu ILCA 4 U16, Alja in Katja pa bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu U17 deklet razreda 29er.  

Čestitke tudi ostalim članom reprezentance, Alenki Valenčič za sedmo v razredu ILCA6 ter Martinu Frasu in Miji Škerlavaj za deveto mesto v razredu 420 fantje in mešano.

Posebna pohvala pa trenerski ekipi v postavi Matija Čok (JK Jadro), Jakob Božič in Sandi Dekleva.

Rezultati

Fotogalerija

Luka Zabukovec na poti do drugega mesta in srebrne medalje v razredu ILCA6. (foto: Lloyd Images/Oman Sail)

Alja Petrič in Katja Filipič prijadrali do bronaste medalje v rezredu 29er. (foto: Lloyd Images/Oman Sail)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.