JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

7. Guličev memorial, Koper, 12.9. – 13.9. 2020

V Jadralnem klubu Jadro iz Kopru smo 12. in 13. septembra 2020 organizirali regato za Guličev memorial. Zaradi letošnje neugodne zdravstvene situacije je bila regata, ki je bila tako kot vsako leto predvidena v mesecu maju, prestavljena na drugi septembrski vikend. Memorial je posvečen jadralcu JK Jadro Darku Guliču, ki je preminul pred sedmimi leti in je svoje življenje posvetil jadranju in našemu jadralnemu klubu.

V dveh sončnih septembrskih dneh smo po zmerni burji uspeli izpeljati pet plovov kriterijske regate za razred Optimist in štiri plove za razred regate za Laser Radial. Ne glede na to, da je organizacija prireditev zaradi ukrepov povezanih s koronavirusno bolezinjo bistveno bolj zahtevna, se je ta vikend v Koprskem zalivu zbralo devetdeset jadralcev pretežno iz Slovenije, prišli pa so tudi gostje iz sosednje Italije. Iz Izraela se nam je pridružila Maayan Shemesh (SC Hapoel), ki je postala skupna zmagovalka med optimisti.

Drugo mesto med Optimisti absolutno je šlo v Italjo, saj ga je osvojil Kim Magnani (SN Laguna) iz Italije, s tretjim mestom pa je Maj Petrič (JK Jadro Koper) postal zmagovalec kriterija za uvrstitev v slovensko reprezentanco za evropsko prvenstvo, katerega izvedba se nam po dvanajstih letih ponovno obeta v Sloveniji, saj ga bo gostil JK Pirat v Portorožu.

Maju je sledil Svit Dujmovič Šterpin (JK Pirat). Zmagovalka kriterija med dekleti je bila Yelyzaveta Levandovska (PD Piran), pred Sara Domenik (JK Burja) in trojico iz JK Jadro Koper: tretja je bila Zala Vidmar, četrta Tarin Pečar in peta Alja Petrič. Tretje mesto med fanti je zasedel Peter Koprivec (JK Burja) pred klubskim sojadralcem Markom Rodico in Liamom Al-Dilaimijem (JK Jadro).

Med najmlajšimi, kadeti, so bili najboljši Jean Jakob Veznaver (JK Olimpic), Kristian Petaros (JK Burja) in Žan Ogrizek (JK Olimpic), med kadetinjami pa Sara Ratoša pred Laro Hummel in Lano Al DIlaimi vse JK Jadro.

Rezultati Optimist

Lepe pogoje za jadranje so iskoristili tudi laseristi, po štirih plovih je prvo mesto zasedla Alenka Valenčič (JK Burja) pred Luko Zabukovcem (JK Jadro) in Ivanom Vakhrushevim (JK Burja). Da so zmage v vseh štirih plovih odnesla dekleta, je z zmago v četrtem plovu poskrbela Lana Vidmar (JK Jadro), absolutno peta in druga med dekleti.

Rezultati Radial 

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.