JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

V mladinskih reprezentancah deset jadralcev JK Jadro Koper

JK Jadro Koper je po zaključku kriterijskih regat v sestavo mladinskih reprezentanc prispeval kar deset jadralcev, daleč največ od vseh slovenskih klubov.

Pretekli vikend (17.5.-19.5.2019) so se s Pokalom Burje zaključile sestave mladinskih reprezentanc Slovenije.

Prvi so svoje kriterije zaključili jadralci v razredu Laser 4.7, ki so zadnji kriterij opravili že v okviru 32. Spring Cup-a v Izoli. Med štiri reprezentante sta se uvrstila Lana Vidmar in Sven Panger, ki danes (20.5.2019) v Hyeresu že začenjata z Evropskim prvenstvom tega razreda.

V okviru regate za Europa Cup Italia 2019 so prejšnji vikend svoje kriterije v Torbolah na Gardi zaključili tudi jadralci razreda Laser Radial, kjer imamo ravno tako dva reprezentanta Janeza Zabukovca in Petra Milivojevića. Evropsko prvenstvo bo začetek meseca julija v Atenah.

Kot zadnji pa so kriterije končali najmlajši, Optimisti. Med dvanajstimi reprezentanti jih je kar šest iz našega kluba, Luka Zabukovec, Maj Petrič in Alja Petrič, so se uvrstili v reprezentanco za svetovno prvenstvo na Antigui, Valentin Štravs, Tarin Pečar in Val Mario Colarich, pa so člani reprezentance za evropsko prvenstvo v Crozon – Morgatu v Franciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.