JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Regata Zlato sidro 2019

V Izoli je od petka 5.4.2019 do nedelje 7.4.2019 potekala regata Zlato sidro. Za razreda Optimist in Laser Radial je bila to tudi kriterijska regata za izbor državnih reprezentanc. Nastopali pa so tudi jadralci razreda Laser 4.7, 420 in Fireball. 

Pogoji za jadranje so bili izjemno težki z malo vetra ( v soboto se zaradi pomanjkanja vetra sploh ni jadralo), tako da so v okviru kriterijskih regat izpeljali po štiri plove, v okviru dodatnega program pa samo dva plova.

Tekmovalci našega kluba so kljub težkim razmeram dosegli odlične rezultate, saj je v razredu Optimist drugo mesto zasedel Maj Petrič, tretji je bil Luka Zabukovec, Val Mario Colarich pa je s petim mestom dosegel svojo doslej najboljšo uvrstitev na kriterijskih regatah Tudi dekleta so bila odlična, saj je skupno šesto mesto in prvo med dekleti zasedla Alja Petrič. Alja in Val Mario sta ob tem dosegla enako število točk kot četrtouvrščeni. Med kadetinjami je tretje mesto zasedla Sara Ratoša. Rezultati.

Janez Zabukovec je suvereno zmagal v razredu Laser Radial z minimalnimi tremi točkami, saj mu je zmaga ušla le v zadnjem, četrtem plovu, Valentina Baruca pa je osvojila prvo mesto v ženski konkurenci. Rezultati.

Zastopstvo smo imeli še v razredu Laser 4.7, Lana Vidmar pa je osvojila četrto mesto. Rezultati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.