JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Za JK Jadro zelo uspešen vikend na Martinovi regati

V organizaciji JK Burja je pretekli, Martinov, vikend (10.11.-11.11.2018) potekala tradicionalna regata. Jadralci so tekmovali v razredih Optimist, Laser 4.7 in Laser Radial, regata razreda Laser (standard) je bila žal zaradi premajhne udeležbe odpovedana.

V razredu Optimist se je bilo prijavljenih kar 124 jadralcev iz petih držav.  Prvič so se regate udeležil tudi najmlajši jadralci, ki se letos zaključili šolo jadranja v JK Jadro, tako da smo na  regat imeli kar devetnajst Optimistov.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer se je jadralo samo v nedeljo in to v ne najboljših pogojih. V razredu Laser Radial so odjadrali tri plove, razreda Laser 4.7 in Optimist pa po dva. Na rezultate smo v nedeljo  čakali do nočnih ur, zaradi tehničnih nevšečnosti pa  so bili dokončni rezultati za Optimiste objavljeni šele v sredo.

Optimisti JK Jadro so bili na regati izjemno uspešni, saj se je v prvo deseterico uvrstila kar peterica naših jadralcev. Ko opazujemo samo rezultate  slovenskih jadralcev, je ta peterica prehitela vso ostalo nacionalno konkurenco.

Luka Zabukovec je z zaostankom ene same točke osvojil skupno drugo mesto in prvo med fanti. Četrto mesto je osvojila Katja Filipič, peti je bil Valentin Štravs, sedma Alja Petrič in deveti Maj Petrič, ki je bil ob tem tudi drugi kadet v skupni in prvi v nacionalni razvrstitvi. Skupno sedemnajsto mesto je Val Mariu Colarichu prineslo tudi tudi deveto mesto med Slovenci. Med kadetinjami je po popravku rezultatov skupno tretje mesto osvojila Zala Vidmar (32. mesto na regati).

Laserjev se je v obeh konkurencah zbralo skoraj petdeset, rezultati naših jadralcev pa niso bili tako dobri, kot pri Optimistih. Med Radiali je bil Peter Milivojević deveti, Valentina Baruca dvanajsta in Janez Zabukovec štirinajsti.  Med Laserji 4.7 pa je bil Sven Panger šestnajsti, Lana Vidmar dvaindvajseta in Danei Marušič sedemindvajseti.

Rezultati:

Optimist

Laser 4.7

Laser Radial

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.