JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Luka Zabukovec zmagovalec Halloween Regate

V Portorožu je pretekli vikend (20.10.-21.10.2018) potekala že sedma tradicionalna Halloween regata za razred Optimist. Prijavljenih je bilo 120 najmlajših jadralcev od katerih se je večina tudi podala na jadralno polje. Sobota je omogočila izpeljavo treh plovov. Pogoji so se tekom dneva in med samimi plovi zelo spreminjali in povzročali mladim jadralcem kar veliko težav.

Nedelja je postregla z dozo sveže burje in izpeljavo enega plova. Hitrost vetra  je kasneje narasla do 30 vozlov, zato so se  organizatorji odločili za zaključek regate.

Naši jadralci so dosegli odlične rezultate, saj je Luka Zabukovec premagal vso konkurenco in zmagal. Alja Petrič  je med dekleti zasedla četrto mesto, bila pa je tretja med slovenskimi jadralci. Katja Filipič je bila s skupno sedemnajstim mestom  tretja med Slovenkami. Najboljši slovenski kadet je bil Maj Petrič (tretji med vsemi kadeti), tik za njim pa je v skupni uvrstitvi mesto zasedel Valentin Štravs. Sedemindvajseto in devetindvajseto mesto sta zasedla Val Mario Colarich in Tarin Pečar. Četrto mesto med kadetinjami je zasedla Zala Vidmar (druga med slovenskimi kadetinjami), dobro pa so se neugodnim razmeram upirali tudi Anton Rejec ter Liam in Lana Al-Dilaimi

Rezultati

Skupaj

Kadeti

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.