JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Prevlada JK Jadro na državnem prvenstvu razreda Optimist

Vse naslove državnih prvakov razreda Optimist za leto 2018 so osvojili jadralci našega kluba, prav tako so bili naši jadralci uspešni v razredu Laser Radial

Od petka 21. septembra do nedelje 23. septembra je naš klub v Koprskem zalivu potekalo Državno prvenstvo za razreda Optimist in Laser Radial, ki se ga je udeležilo 24 jadralcev iz našega kluba. V težkih pogojih smo bili tudi organizacijsko uspešni, saj izvedba prvenstva nikoli ni bila ogrožena.

Z odličnimi rezultati so nas razveselili tudi naši jadralci. Luka Zabukovec je bil absolutni zmagovalec v mednarodni konkurenci  in tako postal tudi državni prvak razreda Optimist pri fantih. Alja Petrič je državni naslov osvojila pri deklicah, štiriperesno deteljico pa sta dopolnila prvaka v kadetski konkurenci (do dvanajst let), Maj Petrič (skupno tudi tretji med starejšimi fanti) pri fantih in  Zala Vidmar, ki je ubranila naslov iz lanske sezone, pri deklicah. Bronaste medalje med dekleti se je razveselila tudi Tarin Pečar, med katerimi se je izkazala še Katji Filipič na petem mestu. Med fanti se je na šesto mesto uvrstil Val Mario Colarich. Skupaj se je v zlato skupino uvrstilo kar 10 naših jadralcev.

Razveseli so nas tudi naši jadralci v razredu Laser Radial, saj je Janez Zabukovec osvojil drugo mesto tako absolutno, kot med moškimi ter med jadralci do 19 in 17 let. Družbo na stopničkah mu je med moškim delal še Peter Milivojevič na tretjem mestu. V razvrstitvi ženske olimpijskega razreda Laser Radial se je z drugim mestom izkazala Valentina Baruca, tik pod stopničke, na četrto mesto, pa se je v borbi s precej starejšimi tekmicami, uvrstila Lana Vidmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.