JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Končano odprto državno prvenstvo razredov Optimist in Laser Radial

V Kopru se je v organizaciji Jadralnega kluba Jadro v nedeljo zaključilo odprto državno prvenstvo v jadralnem razredu Optimist in razredu Laser Radial. Mesto državnega prvaka v razredu Optimist je osvojil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), v razredu Laser Radial pa je državni prvak  Gašper Strahovnik (JK Burja Izola).

V Kopru se je v organizaciji Jadralnega kluba Jadro v nedeljo zaključilo odprto državno prvenstvo v najmnožičnejšem jadralnem razredu pri nas – razredu Optimist in olimpijskem razredu za ženske ter prehodnem tekmovalnem razredu za fante – razredu laser radial. Skupaj se je prvenstva udeležilo 187 jadralcev, 163 najmlajših v razredu Optimist iz Slovenije, Italije, Slovaške in Madžarske ter 24 jadralcev razreda Laser Radial iz Slovenije in Italije.

V treh tekmovalnih dneh med 21. in 23. septembrom,  je organizatorjem uspelo izpeljati šest plovov za razred Laser Radial in pet plovov za razred Optimist.

Skupno so se v moški konkurenci v razredu Laser najboljše odrezali: prvo uvrščeni Gašper Strahovnik (JK Burja Izola), na drugem mestu Janez Zabukovec(JK Jadro Koper) in tretje mesto je osvojil Peter Milivojevič (JK Jadro Koper). V ženski konkurenci je bila skupno najboljša jadralka Sandra Lipovec (JK Pirat), na drugem mestu Valentina Baruca (JK Jadro) in tretjem Maja Žibert (JK Ljubljana).

 

Štiriperesna deteljica državnih prvakov iz JK Jadro Koper

Vse državne naslove v razredu Optimist so dosegli jadralci jadralnega kluba Jadro Koper, ki so poleg tega osvojili še dve bronasti medalji.

Med fanti  je prvo mesto osvoji Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), drugo mesto Martin Fras (JK Izola) in tretje mesto Maj Petrič (JK Jadro Koper). Med dekleti je osvojila prvo mesto Alja Petrič (JK Jadro Koper), drugo Yelyzaveta Levandovska (JK Pirat) in tretje Tarin Pečar (JK Jadro Koper).

Med kadeti je prvo mesto osvojil Maj Petrič (JK Jadro Koper), drugo Mark Rodica (JK Burja Izola) in Marko Balaban (JK Burja Izola). Med kadetinjami pa je prvo mesto v državi osvojila Zala Vidmar (JK Jadro Koper), drugo Sara Domenik (JK Burja Izola) in tretje Roža Sabadin (JK Pirat).

Razmere na morju so bile organizatorjem najbolj naklonjene v petek, ko so uspeli izpeljati po štiri plove za obe konkurenci v maestralu, ki je pihal med 10 in 15 vozli. Sobota je prinesla poslabšanje vremena z zelo spremenljivimi pogoji in vetrom, ki se je vrtel od juga, močne tramontane, ki je dosegla tudi 26 vozlov, ter burje. V nedeljo je pihal šibek zahodnik do severozahodnik z močjo med 4 in 8 vozlov in v teh pogojih je bil izpeljan en plov za Laser Radial in zlato skupino optimistov, peti plov optimistov srebrne skupine pa je bil zaradi pomanjkanja vetra prekinjen.

Povezave do rezultatov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.