JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Uspešen vikend za jadralce JK Jadro na državnih prvenstvih

Koper, 18.9.2017

Jadralci JK Jadro Koper so pretekli vikend osvojli pet naslovov državnih prvakov, skupaj pa kar devet medalj na državnih prvenstvih razredov Laser Standard, Laser 4.7 in Optimist.

Jadralni klub Pirat Portorož je od petka 15. septembra do nedelje 17. septembra organiziral odprto državno prvenstvo v razredih Laser Standard in Laser 4.7. V treh dneh jim je uspelo izpeljati vseh predvidenih 9 plovov.

Nov državni prvak v olimpijskem razredu Laser Standard je postal Matej Valič (JK Jadro Koper) s popolno serijo zmag v vseh devetih plovih. Drugi je bil Taš Kolman (JK Burja Izola), tretji pa Martin Peternelj (JK Jadro Koper). Prvenstva se je udeležilo osem jadralcev.

Naslov državnega prvaka razreda Laser 4.7 je med šestnajstimi jadralci osvojil Janez Zabukovec (JK Jadro Koper) pred klubskim kolegom Klemnom Petrovičem, tretje mesto pa je osvojila Sandra Lipovec (JK Pirat Portorož). V konkurenci jadralcev do 16 let je prav tako zmagal Janez Zabukovec (JK Jadro Koper), drugi je bil Gašper Strahovnik (JK Pirat Portorož), tretji pa Nejc Valenčič (JK Burja Izola). 

Rezultati

V Izoli je v istem terminu Jadralni klub Burja Izola organiziral odprto državno prvenstvo Slovenije za najmlajše jadralce z udeležbo preko 150 jadralcev iz šestih držav. V treh tekmovalnih dneh je organizator uspel izpeljati 7 plovov v najrazličnejših vetrovnih pogojih. Daniel Cante (JK Izola) je postal državni prvak pred Martinom Frasom (JK Izola) in našim Luko Zabukovecem (JK Jadro Koper). Luka je obenem postal tudi državni prvak med kadeti, v tej konkurenci je bronasto odličje pripadlo Maju Petriču (JK Jadro Koper), mednju pa se je vrinil Svit Dujmovič Sterpin (JK Pirat). Tudi med kadetinjami je slavila članica JK Jadro Koper Zala Vidmar, druga je bila Alessia Dilica Bubnič (JK Burja Izola), tretja pa Ana Planinšič (ŠD Piran).

Nova državna prvakinja med dekleti je postala Celestina Sabadin (JK Pirat) pred Katerino Sedmak (JK Izola) in Špelo Hajdinjak (JK Burja Izola).

Rezultati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.