JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Regata za Pokal Burje 2017

Izola, 14.5.2017 

V organizaciji Jadralnega kluba Burja je v Izoli pretekli konec tedna potekala tradiconalna regata za Pokal Burje s števično udeležbo 21 jadralcev iz JK Jadro Koper.

Poleg številčnosti je bilo naše zastopstvo uspešno tudi v tekmovalnem smislu. Peter Milivojevič je osvojil regato med jadralci razreda Laser 4.7. V tem razredu so celotni zmagovalni oder zasedli jadralci Jadra, saj je drugo mesto osvojil Janez Zabukovec, tretji pa je bil Klemen Petrovič.

Med najmlajšimi v razredu Optimist je regato osvojil Janezov brat Luka Zabukovec, ki je bil najboljši tudi med kadeti, tretje mesto absolutno je zasedla Alja Petrič, ki je poleg tega zmagala še med dekleti. Na drugo mesto se je med njiju vrinil še Daniel Cante (JK Izola). Tretje mesto med kadeti je osvojil Aljin brat Maj Petrič. Tudi med kadetinjami smo osvojili prvo in tretje mesto, ki sta ga prijadrali Tarin Pečar in Zala Vidmar. Drugi med kadeti je bil Toni Benčič (JK Pirat), med kadetinjami pa Ana Planinšič (ŠD Piran).

Najstarejši jadralci na Pokalu Burje so tekmovali v razredu Laser Radial. V tem razredu je Martin Peternelj osvojil drugo mesto, Valentina Baruca pa prvo mesto med dekleti. Zmagovalec tega razreda je postal jadralec JK Burja Taš Kolman, tretji pa je bil njegov klubski sotekmovalec Nicolo Kravanja.

Regata je štela tudi kot zadnja kriterijska regata za razreda Optimist in Laser 4.7. V reprezentanco za svetovno prvenstvo Optimist v Pataji na Tajskem sta se uvrstila Luka Zabukovec in Alja Petrič.

Rezultati (MS Excel) 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.