JK Jadro Koper

The best sailing club in town

News

Še en uspešen vikend za jadralce našega kluba

32. Spring Cup Izola

Pretekli vikend (19.4.-21.4.2019) sta v slovenskem morju potekali dve mednarodni regati z veliko udeležbo. Na 27. Sailing Point Velikonočni regati se je zbralo skoraj 450 Optimistov, na 32. Izola Spring Cupu pa 270 jadralcev v preko 200 posadkah.

Kot je za portal www.jzs.si povedal  jadralec JK Jadro v olimpijskem enosedu Laser standard Matej Valič: “Imeli smo krasne vremenske razmere. Vsak dan se je po 13. uri razvil lep maestral, ki je popoldne obrnil proti zahodu. Taki pogoji mi ustrezajo, všeč pa so mi bili tudi nasprotniki različnih starosti, saj smo imeli vse, od mladincev, do članov in mastersov.”. Podobne vremenske pogoje so imeli tudi Optimisti v Portorožu.

Naši tekmovalci so tudi ta vikend dosegli odlične rezultate. Že omenjeni Matej Valič je s šestimi zmagami (in dvema drugima mestoma) v osmih plovih pokoril konkurenco razreda Laser Standard.

Janez Zabukovec je kljub manjšim tehničnim težavam v soboto zasedel tretje mesto med moškimi v Laser Radialu, kar je pomenilo tudi skupno četrto mesto v tem razredu. Valentini Baruca se je tretje mesto v ženski konkurenci izmuznilo za pičle štiri točke, skupno pa je bila dvanajsta.

Lana Vidmar je med dekleti razreda Laser 4.7 osvojila odlično tretje mesto (skupno štirinajsto), Sven Panger pa deseto (in skupaj dvanajsto mesto) med fanti. Štirinajsti med fanti je bil Danei Marušič, ki je bil v skupni razvrstitvi dvajseti.

27. Sailing Point Velikonočna Regata

Tudi Optimisti s svojimi rezultati niso zaostajali. Ekipno je JK Jadro drugič zapored osvojil pokal za najboljšo ekipo s prednostjo skoraj stotih točk pred TPK Sirena. Če bi organizatorji sestavili še drugo ekipo za JK Jadro, potem bi bila ta ekipa tretja v skupni konkurenci.

Tudi individualno so bili rezultati res odlični. Luka Zabukovec je bil najboljši med fanti in je zasedel skupno drugo mesto. Alja Petrič je zasedla drugo mesto med dekleti in skupno šesto mesto. Deseterico je zaključil Maj Petrič, ki mu je na enajstem mestu sledil Valentin Štravs.

Ker se je letos na Velikonočni regati jadralo zadnji dan tudi finale, je prav da izpostavimo še uvrstitve ostalih naših jadralcev, ki so se uvrstili v zlato skupino. Šestintrideseta je bila Tarin Pečar, dvainštirideseta Katja Filipič, triinpetdeseti je bil Val Mario Colarich, šestinpetdeseti Liam Al Dilaimi, oseminsedemdeseta pa Zala Vidmar. Skupno smo torej imeli v zlati skupini kar devet jadralcev od skupaj devetdesetih, od tega skoraj polovico slovenskih predstavnikov v zlati skupini (devet od devetnajstih).

Rezultati

57446561_667892740331807_8191922532480188416_o

Image 6 of 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.